Languages

Fietstocht langs Werelddoelen in Halle

Event

Share this on

Starting
17 November 2019 13:30
Ending
17 November 2019 16:00
Short description

Gezinsvriendelijke fietstocht van 20 kilometer langs verrassende Werelddoelen op Hals grondgebied. Start om 13 uur 30 en aankomst omstreeks 16 uur aan het WereldCafé, Oude Post, Kardinaal Cardijnstraat 9 te 1500 Halle. Met deze fietsroute worden de SDG's tastbaar en zichtbaar. Deelname is gratis.

Description

‘De fiets als vehikel voor transitie’

Als duurzame vervoerswijze en als gezonde dagelijkse activiteit kan fietsen een belangrijke rol spelen in de verwezenlijking van de 17 Sustainable Development Goals (SDG's) : wij noemen ze werelddoelen. Fietsen zijn eenvoudig, duurzaam, en het herstel ervan is gemakkelijk en goedkoop. Ze hebben daarenboven het bijzondere voordeel dat ze een transportmiddel zijn dat de doorsnee bevolking zich kan veroorloven. Fietsen is een betaalbare en eenvoudige energie-efficiënte vervoerswijze die toegang biedt tot onderwijs, werk en samenleving. Fietsen genereert gunstige gezondheidseffecten als gevolg van verminderde uitstoot van luchtvervuiling, verminderde uitstoot van broeikasgassen, en verhoogde niveaus van fysieke activiteit. De fietssector schept meer jobs voor dezelfde omzet dan eender welke andere transportsector.

‘De fiets als motor’

Deze fietstocht wil het fietsen in Halle promoten en het wereldwijde partnerschap voor duurzame ontwikkeling ondersteunen. Tijdens deze fietsroute door Halle maak je onderweg kennis met plaatsen die tonen waar het bij de SDG’s om draait. De route is zo'n 20 kilometer en deelname is gratis. Deze begeleide SDG-fietstocht kan ook op aanvraag op andere momenten georganiseerd worden : hallemondialestad@gmail.com
Meer informatie : www.mondiaalhalle.be

Name of organizer
Mondiaal Halle & co
Organizer Categories
Vereniging
Contact Name (visible)
Mondiaal Halle
Contact Email (visible)
Location
Start en aankomst Wereldcafé (Oude Post)
Kardinaal Cardijnstraat 9
Halle 1500
Belgium
Disabled accessible
No

Location Map