Languages

SDG Summer Academy

Event

Share this on

Starting
24 August 2023 09:00
Ending
24 August 2023 18:00
Short description

CIFAL Flanders organiseert deze zomer voor de eerste keer een SDG Summer Academy: een volledige dag opleiding waarbij we een kritische blik werpen op het huidige duurzaamheidsbeleid en -strategieën ter realisatie van de SDG’s. De SDG Summer Academy zal plaatsvinden op 24 augustus in het Irish College Leuven.

De SDG Summer Academy biedt een unieke kans om opnieuw mee te zijn met de laatste ontwikkelingen op het vlak van de SDG-implementatie op alle beleidsniveaus en in alle soorten organisaties én van de vele nieuwe Europese verwachtingen op vlak van ESG -Environmental, Social & Governance- die op ons afkomen. Meer informatie over het programma vind je terug op onze website (https://cifal-flanders.org/what-we-do/sdg-training-portfolio/sdg-summer-...). De voertaal van deze opleiding is Nederlands.

Description

Hoe onze wereld verduurzamen -zowel ecologisch, sociaal-maatschappelijk als economisch financieel en zowel lokaal als mondiaal- is dé kernvraag waarop we snel maar doordacht een antwoord moeten formuleren.

Maar hoe moeten we ons deze transitie of system shift voorstellen? En welke samenwerking en taakverdeling is er nodig tussen overheden, (sociale) ondernemingen, middenveldorganisaties, onderwijs- en kennisinstellingen en wij als burgers? En hoe kunnen de SDG's richting geven?

Welke initiatieven neemt Europa op vlak van ESG -Environmental, Social & Governance- en hoe kunnen we ons hier het best op voorbereiden? Hoe schrijf je een goed duurzaamheidsverslag? Hoe integreer je mensenrechten in je beleid? Wat is de link tussen duurzaamheid, ethiek en goed bestuurlijk beleid? Waar zit de business case van duurzaamheid en waar zitten de valkuilen?

Kom het te weten op de eerste SDG SUMMER ACADEMY van CIFAL Flanders op DONDERDAG 24 AUGUSTUS 2023 in het IRISH COLLEGE LEUVEN. We brengen alle sprekers samen op één dag!

We staan stil bij nieuwe visies, concepten, initiatieven en instrumenten die inspirerend én werkbaar zijn in de concrete praktijk!

Ga in gesprek met topsprekers en ervaringsdeskundigen als:

- Stefan Goethaert, sinds 1 juli nieuwe CEO Colruyt Group
- Valérie Trouet, directeur nieuw kenniscentrum voor klimaat België
- Hans Maertens, CEO Voka
- Anne Snick, systeemdenker, lid Club van Rome, columnist Trends
- Sandra Pellegrom, SDG-Coördinator Nederland
- prof. Dirk Franco, strategie- en beleidsadviseur Hogeschool PXL
- Karla Basselier, CEO Fedustria
- prof. Luc Van Liedekerke, top-expert SDG-implementatie
- Karen Van Bastelaere, duurzaamheidscoördinator HOGENT
- Wim Dries, burgemeester Genk en voorzitter Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten
- Julie Bynens, secretaris-generaal Departement Kanselarij en Buitenlandse Zaken
en vele anderen...

De volledige lijst van bevestigde sprekers, meer inhoudelijke en praktische informatie en deelnameprijzen kunt u vinden op onze website (https://cifal-flanders.org/what-we-do/sdg-training-portfolio/sdg-summer-...).

Er zijn keynotes, panelgesprekken, interviews, workshops en véél vraag en antwoord met de gastsprekers.

Er is tijd voor netwerking en lekkere zomerse catering. Op donderdagavond 24 augustus kunt u inschrijven voor een veggie BBQ en zelfs overnachten is mogelijk!

Mis deze zomerse inspiratie-, kennis- en doe-boost niet en schrijf je, samen met collega’s en bestuurders, in via deze link. Iedereen is welkom!

We kijken er nu al naar uit om jullie, samen met de Leuvense burgemeester Mohamed Ridouani, persoonlijk te mogen verwelkomen!

Deze SDG SUMMER ACADEMY is een initiatief van CIFAL Flanders met de gewaardeerde steun van haar partners Colruyt Group en Hogeschool PXL.

Name of organizer
CIFAL FLanders
Organizer Categories
Andere
Contact Name (visible)
Info CIFAL Flanders
Contact Email (visible)
Location
Irish College Leuven
Janseniusstraat 1
Leuven 3000
Belgium
Disabled accessible
Yes

Location Map