Languages

Studiereis: Culemborg en Houten

Event

Share this on

Starting
17 March 2020 08:00
Ending
17 March 2020 19:00
Short description

Op dinsdag 17 maart plannen we de klassieker onder de VIBE-studiereizen! Dan trekken we naar de duurzame wijk EVA-Lanxmeer (Culemborg) en de fietsstad Houten.

Description

Op dinsdag 17 maart plannen we de klassieker onder de VIBE-studiereizen! Onze partner in crime Odisee Hogeschool organiseert dan de jaarlijkse trip naar EVA-Lanxmeer (Culemborg) en de fietsstad Houten. Anciens kennen deze plekken als toonvoorbeelden van duurzame wijk- en stadsplanning. Allemaal nieuw voor je? Ga dan gezellig mee! Erik Rombaut, docent ecologische stedenbouw en gids van dienst, neemt je te voet en op de fiets mee langs deze inspirerende plekken. Vooraf de kuiten insmeren is een must!

EVA-Lanxmeer in Culemborg is een ecologische wijk waar 300 huishoudens wonen combineren met werken, recreatie en educatie. Een stadsboerderij, een gemeenschappelijke tuin, veel groen, een deelplatform voor materialen en auto’s en een centrale energieproductie op wijkniveau maken deze ‘wijk van de toekomst’ helemaal af

Het imago van Houten is niet zo houterig als de naam doet vermoeden. De fietser staat centraal in deze gemeente en dat merk je vanaf de eerste stap die je in Houten zet. Fietssnelwegen verbinden de wijken met het centrum en de fietser heeft overal voorrang. De lobbenstructuur van Houten zorgt dat water en groen een prominente plaats binnen deze gemeente innemen. Ruimtelijke ordening op zijn best!

Doelpubliek
Architecten, aannemers, stedenbouwkundigen, ruimtelijke planners, beleidsmedewerkers, landschapsarchitecten, studenten…

Gids
Erik Rombaut is master in de biologie en hoofddocent van de postgraduaatopleiding ‘Mens- en milieuvriendelijk bouwen en wonen’. Hij werkte ook als wetenschappelijk medewerker aan de Universiteit Gent. Erik doceert over ecologie, milieukunde, ruimtelijke planning en ecologische stedenbouw aan de faculteit Architectuur van de KU Leuven. Als begenadigd spreker weet hij zijn publiek steevast te overtuigen van de voordelen en het belang van ecologische stedenbouw.

Praktisch
Datum en tijdstip
Dinsdag 17 maart 2020, 8u-19u
Locatie
Afspraak aan het station Antwerpen-Berchem

Inschrijven
Kostprijs
VIBE-leden: € 70
niet-leden: € 85

Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar heidi.poelman@odisee.be.

Name of organizer
VIBE vzw
Organizer Categories
NGO
Contact Name (visible)
Laurens Marysse
Contact Email (visible)
Location
Station Antwerpen-Berchem
BURGEMEESTER EDGAR RYCKAERTSPLEIN 1
Berchem 2600
Belgium
Disabled accessible
No

Location Map