Languages

EDUCATIEVE MILIEUBOOTTOCHTEN MET DE MILIEUBOOT

Evènement

Partager ceci sur

Starting
01 March 2021 09:00
Ending
11 June 2021 17:00
Short description

Op zoek naar een boeiende en leerrijke uitstap samen met je klas, familie, vrienden of vereniging? Reserveer dan zeker een plaatsje aan boord van de milieuboot.

De Milieuboot vzw organiseert over heel Vlaanderen educatie milieuboottochten, in de week voor scholieren, in het weekend voor verenigingen en iedereen die zin heeft om mee te varen. In het voorjaar van 2021 vaart de milieuboot op vanuit Oost- en West-Vlaanderen.

Description

Tijdens de tocht met de milieuboot gebeurt er veel meer dan alleen maar varen. Je maakt kennis met alle aspecten van het kanaal, de omgeving, het leven op, om en in het water. Aan boord is een laboratorium waar je kan helpen bij het bepalen van de waterkwaliteit van het kanaal. Je komt te weten waarom integraal waterbeheer, biodiversiteit en duurzame ontwikkeling zo belangrijk zijn.

Onder deskundige begeleiding van onze animatoren maak je kennis met alle aspecten van de waterloop in je eigen streek. Zo kijken we naar het leven op, om en in het water, de scheepvaart en de bedrijvigheid langs de waterweg. Bovendien kan je zelf de handen uit de mouwen steken en in ons labo de waterkwaliteit van het kanaal helpen bepalen. Thema’s zoals integraal waterbeheer, biodiversiteit, duurzame ontwikkeling en klimaatverandering komen aan bod. Ook de functies van water en waterlopen komen aan bod en het belang van water in de stad. Aan boord van de milieuboot zijn er tal van initiatieven om de boot zo ecologisch mogelijk te maken en zo de ecologische voetafdruk van de milieuboot zo klein mogelijk te houden.

Door deze integrale aanpak van sensibiliseren, ondervinden, beleven, zien en doen aan boord van de milieuboot, komen verschillende SDG's rechtstreeks of onrechtstreeks aan bod.

Geïnteresseerd?
Reageer snel, het aantal plaatsen is beperkt! Jongeren tot 18 jaar betalen € 4, volwassenen € 8.
De tocht duurt 3 uur, in de week van 9u tot 12u en van 13u tot 16u, in het weekend alles 1 uurtje later. De milieuboot vaart uit vanaf 25 deelnemers. Je moet wel op voorhand inschrijven via www.milieuboot.be(link is external) of op het nummer 053 72 94 20.

In het voorjaar van 2021 vaart de milieuboot vanuit Antwerpen, Temse, Dendermonde en Schellebelle op de Zeeschelde. Ook vanuit Gent (de Gentse Binnenwateren), Oudenaarde (Boven-Schelde), Bossuit en Zwevegem (kanaal Bossuit-Kortrijk wordt er gevaren.

De Educatieve Milieuboottochten worden gesteund door
het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid.

Name of organizer
De Milieuboot vzw
Organizer Categories
Vereniging
Nom du contact (visible)
De Milieuboot vzw
Lieu
0000
Belgium
Disabled accessible
No

Location Map