Languages

Inspiratiedag Slim & Duurzaam leven: Simplify Life

Evénement

Partager ceci sur

Starting
02 June 2018 10:00
Ending
02 June 2018 17:00
Short description

Ben je op zoek naar concrete tips die je tonen hoe je op een eenvoudige en creatieve manier duurzamer kunt leven? Besparen via premies die de stad aanbiedt? Ervaren en beleven via workshops en verhalen uit het leven gegrepen? Dan is de gratis inspiratiedag 'Slim en duurzaam leven', op zaterdag 2 juni in DEPART in Kortrijk, de geschikte plek.

Description

Stad Kortrijk organiseert samen met de provincie West-Vlaanderen, Vormingplus MZW, Netwerk Bewust Verbruiken en de West-Vlaamse Milieumaatschappij een inspirerende dag vol interessante en duurzame weetjes.

Ben je op zoek naar concrete tips die je tonen hoe je op een eenvoudige en creatieve manier duurzamer kunt leven? Besparen via premies die de stad aanbiedt? Ervaren en beleven via workshops en verhalen uit het leven gegrepen? Dan is de gratis inspiratiebeurs 'Bewust en duurzaam leven', op zaterdag 2 juni in DEPART in Kortrijk, de geschikte plek.

Keynotespreker Tine Hens, auteur van 'Het klein verzet', toont de kracht van gewone burgers om duurzame en ecologische oplossingen te vinden voor vraagstukken rond energie, voedselproductie, mobiliteit, ...
Tijdens de workshops leer je hoe je zonder grote kunstgrepen je ecologische voetafdruk kunt verkleinen, eenvoudig en creatief: van zelf ecologische poetsproducten maken tot zelf je fiets leren herstellen, van de voordelen van de deel- en ruileconomie tot upcycling.
Lekkere, gezonde foodtrucks en gratis soep voor de hongerige bezoekers.

De inspiratiebeurs toont welke mogelijkheden er zijn om niet alleen voor de aarde te zorgen maar ook voor jezelf.

De toegang is gratis. Voor sommige workshops wordt wel een bijdrage gevraagd. Alle workshops vind je hier. Inschrijven voor de lezing van Tine Hens doe je hier. Het volledige programma vind je op kortrijk.be/simplifylife.

Name of organizer
stad Kortrijk
Organizer Categories
Stad, gemeente of provincie
Nom du contact (visible)
Eva Degryse
Lieu
Depart
Nelson Mandelaplein 18
Kortrijk 8500
Belgium
Disabled accessible
Yes

Location Map