Languages

Ontbijtsessie Hasselt in de Wereld

Evénement

Partager ceci sur

Starting
04 May 2019 09:00
Ending
04 May 2019 11:30
Short description

De ontbijtsessie Hasselt in de Wereld, is een burgerinspraakplatform van Stad Hasselt - Dienst Internationale Solidariteit om een netwerk te creëren, initiatieven te laten groeien en inspraak in beleid te faciliteren. Tijdens deze editie buigen we ons over de duurzame ontwikkelingsdoelen en hoe ze mee te realiseren in ons persoonlijke en professionele leven.

Description

Op zaterdagvoormiddag 4 mei, gaat de tweede ontbijtsessie Hasselt in de wereld door. Deze keer buigen we ons over de duurzame ontwikkelingsdoelen (sustainable development goals, SDG's).

Tegen 2030 stelt de wereld zichzelf 17 duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG's) om de mensheid te bevrijden van armoede en de wereld terug op koers richting duurzaamheid te plaatsen. Tijdens een gratis ontbijtje beluisteren we het verhaal van de reisorganisatie Joker en hoe zij hun steentje bijdragen aan het realiseren van de SDG's.
Daarna kan je aan gesprekstafels inspiratie opdoen en delen met Hasseltse burgers, ondernemers, onderwijsmakers, vierde pijler-trekkers en beleidsmakers over welke kleine en iets grotere dingen je kan doen om mee te bouwen aan de duurzame ontwikkelingsdoelen.

Aan de tafels zitten volgende inspiratoren:

Cindy Vanvelthoven is communicatieverantwoordelijke bij De Winning, een sociale onderneming die werkt aan een arbeidsmarkt waar plaats is voor iedereen, met specifieke SDG's op het oog.
Vanessa Oeyen is directeur van Atheneum Hasselt, de eerste Limburgse school die zich engageert voor het VN-Charter duurzaam ondernemen. Ze lopen daarvoor een 3-jarig traject met VOKA Limburg.
Steven Beyen is vrijwilliger bij o.m. 11.11.11. en tal van Hasseltse transitie-initiatieven, zoals Repair Café Runkst. Hij is sterk overtuigd van het belang van de SDG's en draagt dit als burger dan ook met veel enthousiasme uit.
Christel Putzeys is samen met haar man zaakvoerder van biobrouwerij Jessenhofke. Ze is specialist inzake SDG's en duurzaam ondernemen in de praktijk, zowel in haar persoonlijk als professioneel leven.
Marie Jeanne Vantuykom zet zich met haar vereniging Kattendans vzw in voor de capaciteitsopbouw in Nalou, (Mali), met verzelfstandiging van het project via de uitbouw van het onderwijs, versterking van de vrouwen en invoering van duurzame landbouw.
Melissa Wiams trekt de NGO Y'abal die sociaal economische hulp biedt aan een 60-tal families in de hooglanden van Guatemala. Y'abal ondersteunt de fair trade verkoop van weefproducten en bouwt mee aan een duurzame ontwikkeling van de dorpen.
Peter Vanaken adjunct-directeur van Stad Hasselt vertelt hoe de stad inzet op de duurzame ontwikkelingsdoelen in zijn beleid.

Zaterdag 4 mei, 9u tot 11u30. Iedereen welkom, vooraf inschrijven via www.hasselt.be/ontbijtsessie

Name of organizer
Stad Hasselt - Dienst Gelijke Kansen
Organizer Categories
Stad, gemeente of provincie
Nom du contact (visible)
Ingrid Heps
Lieu
Vrijzinnig Punt
Alfred Rodenbachstraat 18
Hasselt 3500
Belgium
Disabled accessible
Yes

Location Map