Languages

Opleiding 'Circulair bouwen'

Evénement

Partager ceci sur

Starting
06 February 2020 09:00
Ending
06 February 2020 17:00
Short description

VIBE en Pixii organiseren opnieuw een opleiding circulair bouwen.

Description

Nu energie-efficiënte gebouwen een wijdverspreid gedachtegoed zijn, maakt de bouwsector zich op voor de volgende (r)evolutie: circulair bouwen gaat uit van het principe dat een gebouw tijdens zijn levensduur gemakkelijk aanpasbaar is en uiteindelijk ook eenvoudig te demonteren, zodat we integrale onderdelen kunnen hergebruiken. Bij deze processen kunnen we niet alleen op energie, maar ook op kostbare materialen en grondstoffen flink besparen.

Deze opleiding bestaat uit twee delen:

In de voormiddag krijg je een breed overzicht over wat circulair bouwen allemaal kan betekenen, doorspekt met voorbeelden en oplossingen. Materiaalpaspoorten, circulariteitsindex, circulaire businessmodellen, open source bouwen zijn maar een kleine greep uit het veelvoud aan onderwerpen.

In de namiddag verneem je meer over scenarioplanning, en vervolgens ga je zelf aan de slag in een workshop. Tijdens deze workshop kan je een eigen project kritisch onder de loep nemen en optimaliseren. Dat kan een opgeleverd gebouw of een gebouw in voorontwerpfase zijn. Afgedrukte plannen van het project meebrengen op A4 of A3 is alvast een meerwaarde. Deelnemers mogen zich hiervoor groeperen in teams van maximaal vijf personen, die rond hetzelfde project werken. Indien je zelf geen project hebt, kan je aansluiten bij een ander team.

Doelpubliek
Architecten, ingenieurs, energiedeskundigen, EPB-verslaggevers en iedereen die meer wil weten over circulair bouwen.

Lesgevers
Stijn Brancart is ingenieur-architect en behaalde zijn doctoraat aan de Vrije Universiteit Brussel met een onderzoekswerk over demonteerbare en herconfigureerbare constructies. Als onderzoeker was hij daar verder betrokken bij meerdere projecten rond circulair bouwen, zoals het pilootproject Circular Retrofit Lab in het Europese project ‘Buildings as Material Banks’ (BAMB).

Bart Humbeeck is technisch adviseur bij Pixii, gespecialiseerd in bouwfysica, bouwdetails, energiezuinige bouwen en verbouwen. Met zijn studiebureau heeft Bart een uitgebreide ervaring opgebouwd in het begeleiden van energiezuinige bouw- en verbouwprojecten.

Permanente vorming
Erkenning voor deze opleiding als vrije permanente vorming voor EPB-verslaggevers werd goedgekeurdvoor een totaal van 6u30. Indien je enkel in de voor-of namiddag inschrijft is het 3u15.  Meer info. Vul bij je inschrijving zeker je rijksregisternummer in als EPB-verslaggever! Architecten vullen hun rijksregisternummer en hun stamnummer bij de Orde van Architecten in. Ben je dat vergeten, bezorg ons die gegevens dan zeker voor de opleiding via  opleidingen@pixii.be !

Praktisch
Datum en tijdstip
Donderdag 6 februari 2020, 9u-17u

Locatie
Huis van de Bouw, Tramstraat 59, Zwijnaarde – routeplanner

Inschrijven
Kostprijs (vrijgesteld van btw)
Pixii-leden: € 224
niet-leden: € 280

KMO-portefeuille
Geniet 20 tot 30% korting op de opleidingsprijs via de kmo-portefeuille.

Vrije beroepen
Werkgevers of werknemers uit PC336 (vrije beroepen waaronder architecten) ontvangen via Liberform een premie van €60 per dag of €30 per halve dag opleiding.

Onderwijs
Elke leerkracht van de afdeling Hout/Bouw van de derde graad kan zich gratis via Constructiv inschrijven.

Cursusvoorwaarden
Klik verder voor meer informatie over de cursusvoorwaarden

Extra info
Voor het voormiddaggedeelte breng je best een eigen laptop mee. Je ontvangt de presentatie op voorhand.
Voor het namiddaggedeelte kan je, als je wilt, afgedrukte plannen van een project naar jouw keuze meebrengen, naast een laptop.

Indien het je niet lukt om een hele dag aanwezig te zijn, bieden we de mogelijkheid om ofwel enkel de voormiddag ofwel enkel de namiddag te volgen. In dat geval bedraagt de inschrijvingsprijs € 124 voor leden, € 155 voor niet-leden, en zal het aantal uren permanente vorming voor EPB-verslaggevers 3u15 bedragen. Je kan wel nog steeds gebruik maken van de KMO-portefeuille. Let goed op dat je bij inschrijving kiest voor de corresponderende inschrijvingsmodule!

Name of organizer
VIBE vzw
Organizer Categories
ONG
Nom du contact (visible)
Stijn Brancart
Lieu
Huis van de Bouw
Tramstraat 59
Zwijnaarde 9052
Belgium
Disabled accessible
Yes

Location Map