Languages

Agroecology in Action

Event

Share this on

Starting
09 December 2016 09:00
Ending
10 December 2016 19:00
Korte omschrijving

9 en 10 december 2016 in Tour & Taxis, Brussel: alles over agro-ecologie en eerlijke voeding in België.
2 dagen in het teken van agro-ecologie en eerlijke voeding, voor een landbouwsysteem dat mens en milieu respecteert en duurzame voeding voor iedereen.

Omschrijving

Tussen 2016 en 2020 nodigt Agroecology in Action u jaarlijks uit om kennis te maken met inspirerende initiatieven op het vlak van agro-ecologie en solidaire voeding, om de uitwisseling van kennis en knowhow te bevorderen, ontmoetingen en uitwisselingen tussen stakeholders aan te moedigen, de banden met de Europese netwerken te versterken en de advocacy voor een geïntegreerd voedselbeleid vorm te geven.

Agroecology in Action bundelt de vele ontwikkelingen op het gebied van agro-ecologie in België en slaat een brug naar gelijkaardige evoluties in Europa.

Het project berust op vele bestaande veranderingen : talrijke initiatieven die op verschillende niveaus opborrelen, maar ook rapporten (IAASTD, agro-ecologie van de FAO, Olivier De Schutter, Nyéléni 2015, IPES FOOD,...), verschillende netwerken (Transitie Netwerk, Voedselteams, Voedsel Anders, RAWAD, RABAD, RESAP, PFSA, Boerenforum,...), bijeenkomsten en symposia in Vlaanderen, Brussel en Wallonië (over boerenautonomie, korte ketens, boerenlandbouw, Transitie Netwerk, Krachtboer, sociale toegankelijkheid van kwaliteitsvolle voeding, …). Agroecology in Action vindt inspiratie bij andere initiatieven in Europa zoals Voedsel Anders in Nederland en internationale netwerken als de Nyeleni-fora.

Naam van de organisator
Agroecology in Action
Categorie organisator
NGO
Contactpersoon (openbaar)
Stéphane Desgain
Plaats
Tour & Taxis - BEL gebouw
Havenlaan 86C/3000
Brussel 1000
Belgium
Toegankelijk voor gehandicapten
Yes

Location Map