Languages

BigQuestions UGent

Project

Share this on

Starting
01 September 2016 20:30
Ending
31 December 2018 20:30
Korte omschrijving

In 2016 startte de UGent het onderwijs-innovatieproject “BigQuestions” dat studenten en lesgevers uitdaagt om oplossingen te zoeken voor maatschappelijk relevante vraagstukken. Het project is gelinkt aan de Global Goals.

Omschrijving

In 2016 startte de UGent het onderwijs-innovatieproject “BigQuestions” dat studenten en lesgevers uitdaagt om oplossingen te zoeken voor maatschappelijk relevante vraagstukken. Het project is gelinkt aan de Global Goals. De UGent wil hier actief aan bijdragen door studenten en lesgevers te stimuleren multidisciplinaire oplossingen voor de vraagstukken te zoeken, over de opleidingen heen, en zo de theorie uit verschillende opleidingsonderdelen toe te passen in de praktijk. Het BigQuestions project wil van alle UGent studenten Global Citizens maken, en dit maatschappelijk engagement structureel in alle academische opleidingen integreren. Dit jaar werd ervoor gekozen te werken rond het thema Good Health & Well-being.

Het project wordt in fases uitgerold, met dit jaar een focus op studenten en lesgevers van de UGent-opleidingen industrieel ontwerp, elektronica-ICT en elektromechanica op de Campus Kortrijk. Het doel is volgend jaar uit te breiden naar alle opleidingen van de faculteit ingenieurswetenschappen en architectuur, en nadien ook naar de andere UGent faculteiten.

Maatschappelijk engagement is een verdienste die beloond mag worden. Daarom organiseren we op het einde van elk thema jaar een slot evenement, waarop alle projecten worden getoond aan een breed publiek. Deelnemende studenten en lesgevers maken kans in de prijzen vallen.

Naam van de organisator
UGent
Categorie organisator
School
Contactpersoon (openbaar)
Sarah Verschueren
Plaats
UGent - Campus Kortrijk
Marksesteenweg 58
Kortrijk 8500
Belgium
Toegankelijk voor gehandicapten
Yes

Location Map