Languages

CEO Belges au Power Breakfast avec Paul Polman - Belgische CEO's op Power Breakfast met Paul Polman

Event

Share this on

Starting
07 June 2017 09:00
Ending
07 June 2017 11:30
Korte omschrijving

Op 7 juni nodigden vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo een groep Belgische bedrijfsleiders uit voor een ontbijtvergadering met Unilever-CEO Paul Polman.

Omschrijving

De SDG’s erkennen voor het eerst expliciet de belangrijke rol van de privésector op het vlak van internationale ontwikkeling. Tijdens de ontbijtvergadering bespraken de minister en de CEO’s hoe bedrijven mee hun schouders kunnen zetten onder de uitvoering van de Sustainable Development Goals. Onder meer de CEO’s van Brussels Airlines, Delhaize en de Haven van Antwerpen namen deel.

“Als we tegen 2030 extreme armoede willen bannen en onze planeet beter willen beschermen, dan hebben we de privésector nodig.“ Aldus Minsiter De Croo, initiatiefnemer van het Belgian SDG Charter for International Development. “Donorlanden als België kunnen die klus niet op hun eentje klaren. Bedrijven staan klaar om mee hun schouders te zetten onder de Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Bedrijven die duurzame ontwikkeling omarmen zijn betere bedrijven. En een internationaal ontwikkelingsbeleid zonder samenwerking met de privésector kan nooit duurzaam zijn. Daar ben ik na vandaag des te meer van overtuigd.”

Naam van de organisator
The Shift
Categorie organisator
Vereniging
Contactpersoon (openbaar)
Charlotte Vroemans
Plaats
1000
Belgium
Toegankelijk voor gehandicapten
Yes

Location Map