Languages

FOTO-EXPO To Bee or not to Bee - Bijen voor mens en natuur / Des abeilles pour l’humanité et la biodiversité

Event

Share this on

Starting
02 June 2017 10:00
Ending
22 September 2017 18:00
Korte omschrijving

FOTO-EXPO To Bee or not to Bee - Bijen voor mens en natuur. Een initiatief van GoodPlanet Belgium en fotograaf Dieter Telemans, in samenwerking met Aculea-Natuurpunt, Natagora, het projet Sapoll (SAuvons nos POLLinisateurs) en met de steun van het Waals Gewest.

Omschrijving

Zijn insecten nuttig? Een vraag die je vaak hoort, hoewel niemand nog twijfelt aan het nut van bijen. In Europa is 84% van de landbouwgewassen afhankelijk van bestuivers. Zonder bijen dus geen diversiteit op ons bord of in de natuur. Om hun essentiële rol te benadrukken, geeft GoodPlanet bestuivers en meer bepaald bijen de hoofdrol in deze expo.

Welke bijensoorten komen in België voor? Waarom zijn ze zo belangrijk voor de mens en de biodiversiteit? Hoe komt het dat ze vandaag de dag moeilijk overleven? En vooral: wat kan jij doen om de bijen te helpen? Je ontdekt het deze zomer allemaal tijdens een bezoek aan de expo op het Domein van de Grotten van Han.

Een initiatief van GoodPlanet Belgium en fotograaf Dieter Telemans, in samenwerking met Aculea-Natuurpunt, Natagora, het projet Sapoll (SAuvons nos POLLinisateurs) en met de steun van het Waals Gewest.

Je kan de expo gratis bezoeken.

Naam van de organisator
GoodPlanet Belgium
Categorie organisator
NGO
Contactpersoon (openbaar)
Ellen De Bock
Plaats
Domein van de Grotten van Han Han-sur-Lesse 5580
Belgium
Toegankelijk voor gehandicapten
Yes

Location Map