Languages

Saved by the bell

Event

Deel dit met

Starting
05 October 2018 08:30
Ending
05 October 2018 16:30
Korte omschrijving

Studio Globo roept alle scholen op om op vrijdag 5 oktober 2018 de schoolbel extra te laten luiden voor goed onderwijs voor iedereen! Dat is Saved by the bell.

Omschrijving

Op 5 oktober is het ook de Internationale dag van de Leerkracht. We zetten niet alleen onze eigen leerkrachten in de schijnwerpers, maar ook alle leerkrachten overal ter wereld die vaak in moeilijke omstandigheden het beste van zichzelf geven. Ook alle kinderen en jongeren die geen toegang tot goed onderwijs hebben, verdienen onze aandacht. Dat zijn nog steeds 264 miljoen kinderen en jongeren (tot 16 jaar) die niet naar school gaan of die hun opleiding niet afmaken.

Met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen vraagt men wereldwijd meer aandacht voor de kwaliteit van het onderwijs. Het is niet alleen belangrijk dat kinderen en jongeren naar school gaan, ook het aangeboden onderwijs moet van goede kwaliteit zijn om het schooltraject succesvol af te ronden. Alle actoren moeten hun verantwoordelijkheid nemen: de overheid, de schooldirecties, de leerkrachten … maar ook de ouders en de leerlingen zelf.

Naam van de organisator
Studio Globo
Categorie organisator
NGO
Contactpersoon (openbaar)
Jos Schockaert
Plaats
Scholen in Brussel en Vlaanderen 9300
Belgium
Toegankelijk voor gehandicapten
Yes

Location Map