Languages

Ethias gaat voor CO2 neutraliteit in 2030

Project

Share this on

Starting
07 September 2020 08:30
Ending
31 December 2030 08:30
Short description

Koolstofneutraal tegen 2030
Het niet-financieel verslag is de perfecte staalkaart van wat een doordachte en volgehouden MVO-strategie vermag binnen een organisatie. Het zou ons té ver leiden om hier voorbeelden aan te halen. We kunnen je enkel maar aanraden om je erdoor te laten inspireren: https://www.ethias.be/corp/content/dam/ethias-corporate/docs/rapports-an...

Eén actieplan/doelstelling springt echter in het oog: Ethias werkt sinds 2008 aan zijn CO2-voetafdruk en is vastbesloten om tegen 2030 koolstofneutraal te opereren.

Description

Het ‘Carbon Strategy-plan’ dat tot dat resultaat moet leiden steunt op twee ‘pijlers’:
•soberheid – denk aan CO2-vriendelijke gebouwen, onnodige verplaatsingen beperken, overtollig energieverbruik verminderen,…
•energieshift: geleidelijk overschakelen op volledig groene stroom, aangedreven door koolstofarme bronnen.

Ethias zal het plan in drie fases uitvoeren:

1. Vanaf 2020 zal Ethias alle emissies compenseren door deel te nemen aan één of meer gecertificeerde projecten die bijdragen aan de daling van de CO2-voetafdruk.

2. In 2025 zal de verzekeraar zijn CO2-uitstoot met een derde verminderen door de renovatie of de bouw van bedrijfsgebouwen op basis van de "Sustainable Building"-principes. Ethias zal daarnaast de inspanningen op het gebied van zachte mobiliteit voortzetten en het wagenpark volledig transformeren door het promoten van elektrische en hybride voertuigen. Ook homeworking zal verder worden uitgerold.

3. In 2030 zullen alle gebouwen CO2-vriendelijk zijn. Alle voertuigen zullen 0 gram CO2 per km uitstoten. Tegen dat jaar moet ook de digitale voetafdruk stevig gedaald zijn.

Name of organizer
Ethias
Organizer Categories
Bedrijf
Contact Name (visible)
Serge Jacobs
Contact Email (visible)
SDG Theme category
Location
3500
Belgium
Disabled accessible
No

Location Map