Languages

Growfunding

Engagement

Share this on

Starting
04 September 2018 10:15
Ending
04 September 2018 10:15
Short description

Civic Crowdfunding is in volle ontwikkeling in België. Growfunding en Socrowd zijn momenteel de twee belangrijkste spelers. Beide platformen delen dezelfde visie:

Social impact crowdfunding zet participatieve financiering in als een middel tot maatschappelijke verandering. Via sociale crowdfunding vloeit geld en middelen naar projecten met een positieve impact op de samenleving. Op die manier wordt de ‘crowd of massa’ gemobiliseerd om deel te nemen aan projecten die elk op hun manier een antwoord bieden op hedendaagse maatschappelijke uitdagingen.

Reward based via Growfunding
Growfunding werkt participation-based. In ruil voor een bijdrage ontvang je een originele beloning die je op een of andere manier betrekt bij het project. Projecthouders kunnen het platform inzetten om uiteenlopende doelstellingen te realiseren. Growfunding is dus meer dan louter een financieringsinstrument. Het is ook...

Een netwerkinstrument
Als projecthouder betrek je niet enkel je eigen achterban, je zet ook in op het bereiken van nieuwe netwerken. Wanneer je een project via Growfunding lanceert, nodig je je hele omgeving en zelfs de ruime samenleving uit om deel te nemen. Bij het opbouwen van je campagne leer je hoe je nieuwe contacten en organisaties op verschillende niveaus en binnen verschillende domeinen kan bereiken.

Een participatiemethodiek
Mensen informeren over je project is noodzakelijk, hen actief erbij betrekken is nog beter. Die extra dimensie stelt Growfunding voorop. Het inzetten van rewards zijn hierbij cruciaal. Samen met de projecthouders gaat Growfunding op zoek naar originele rewards die growfunders en projecthouders bij elkaar kunnen brengen. Zo worden growfunders ook deelnemers.

Leertraject
Bij de opstart van een Growfundingproject komt heel wat kijken. Mensen of organisaties met een inspirerend plan kunnen daarom rekenen op specifieke ondersteuning.

Hoe communiceer je wervend over je project?
Hoe bereik je de juiste mensen?
Hoe activeer je sociale netwerken?
Hoe kun je andere mensen actief betrekken bij de uitvoering van je project?
Welke rewards kun je inzetten?
Hoe vertaal je je project in een online video?

Als (kandidaat-)projecthouder kun je gratis deelnemen aan twee interactieve workshops waarin al deze vragen aan bod komen.

Brussel & omgeving positief in beeld brengen
Elk Growfundingproject is een inspirerend verhaal van Brusselaars die zich inzetten voor hun stad en die iedereen uitnodigen om deel te nemen. Growfunding zet expliciet in op een positieve beeldvorming van Brussel als creatieve, sociale en ondernemende stad en dit zowel bij de publieke opinie, bij opiniemakers als bij de Belgische beleidsactoren in de verschillende overheden. Als communicatieplatform versterkt Growfunding deze boodschappen via verschillende kanalen.

Name of organizer
Growfunding
Organizer Categories
NGO
Contact Name (visible)
Jean-François De Hertogh
Contact Email (visible)
Location
Allee du Kaai
Avenue du port
Brussels 1000
Belgium
Disabled accessible
Yes

Location Map