Languages

Hoe staat het met de SDG’s in Belgische organisaties? Neem deel aan de enquete van AMS!

Share this on

Antwerp Management School, de Universiteit van Antwerpen en UCLouvain lanceren onderzoek naar de SDG’s bij Belgische organisaties. Voor hun impactmeeting zijn ze op zoek naar organisaties die willen meewerken door deze enquete in te vullen.

3 jaar na de lancering van de SDG’s onderzocht Antwerp Management School (AMS), de Universiteit van Antwerpen en UCLouvain in opdracht van het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling hoe het stond met de SDG’s in de Belgische Bedrijfswereld. In de eerste SDG barometer werd gekeken hoe Belgische organisaties de duurzame ontwikkelingsdoelen al dan niet toepassen in hun organisatie. “Kennen zij de SDG’s en hoe implementeren ze die? En hoe communiceren ze daarover?” waren de kernvragen uit deze corporate responsibility studie bij zo’n 409 organisaties.  

Tijd voor een tweede SDG Barometer.

Nu 5 jaar verder is tijd om te onderzoeken we er nu voor staan ten opzichte van twee jaar geleden. Daarbij kijkt Antwerp Management School nog meer de realiteit, de motivatie en drempels die er zijn en bevragen of bedrijven ook echt aan impactmeting doen. “Het is belangrijk dat er partnerschappen komen. Bedrijven moeten leren communiceren over wie doet wat zodat er samengewerkt kan worden rond duurzaamheidsprojecten.”, onderstreept Jan Beyne van AMS, “We gaan iedereen nodig hebben om die duurzame transformatie in te zetten.”

Waarom meedoen aan dit onderzoek?

Deelnemen vraagt 20 tot 25 minuten van uw tijd en in ruil hiervoor:          

  • draagt u bij aan het Belgische wetenschappelijk onderzoek dat de implementatie van de SDG's binnen Belgische organisaties in kaart brengt;              
  • geraakt u geïnspireerd hoe om te gaan met de SDG’s;
  • ontvangt u het volledige rapport en een persoonlijke uitnodiging voor het SDG Forum (29 oktober 2020, Brussel) waar de resultaten van de barometer zullen gepresenteerd worden (dit is mogelijk als u ermee instemt uw naam en uw e-mailadres aan het einde van de vragenlijst op te nemen).

Klik hier om deel te nemen aan de SDG Barometer Belgium 2020