Languages

Nieuwe tool om SDGs te integreren in strategische aanpak

Share this on

De Verenigde Naties pakken uit met het SDG Compass. Deze website geeft een overzicht van de verschillende hulpmiddelen die bedrijven en overheidsinstellingen kunnen gebruiken om hun strategieën af te stellen op de revelante SDGs en voor het meten en beheren van hun resultaten. SDG Compass is een realisatie van GRI, UN Global Compact en het World Business Council for Sustainable Development (WBCSD)

Deze week lanceerde de Verenigde Naties een nieuw platform, SDG compass. Deze website is een handig hulpmiddel voor bedrijven en overheidsinstellingen om de SDGs te integreren in hun strategische aanpak en hun bijdrage aan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen te verbeteren.

De duurzame ontwikkelingsdoelstellingen zijn tot 2030 de richtlijn voor de mondiale ontwikkelingsagenda. Om deze doelen aan te pakken is het belangrijk dat bedrijven en overheden inzetten op creativiteit en innovatie. Veel bedrijven zijn echter onzeker over welke acties zij kunnen nemen en de link naar de SDG hierbij te maken. Het SDG compass moet hier een houvast inbieden.

Het SDG Compass omvat:

  • de SDG Compass gids, met de vijf stappen richting de SDGs uitgelegd
  • een live inventaris van de bestaande zakelijke indicatoren uit relevante en algemeen erkende bronnen, afgezet tegen de zeventien SDGs en hun doelstellingen
  • een live inventarisatie van business tools, in kaart gebracht rond de SDGs.
  • een overzicht van elke SDG voor het bedrijfsleven, samen met illustratieve voorbeelden van zakelijke oplossingen, indicatoren en instrumenten.

 

De informatie is beschikbaar onder pdf-formaat via volgende link of raadpleeg de gedetailleerde analyse die beschikbaar is op de SDG Compass website.