Languages

Middag DO - De SDG financieren: welke rol voor de privésector? (6/10/2016)

Share this on

Het FIDO nodigt u graag uit voor de Middag van de Duurzame Ontwikkeling op 6 oktober 2016, met als thema de financiering van de overgang naar een duurzame ontwikkeling.

De VN-lidstaten hebben zich ingezet om gezamenlijke inspanningen op touw te zetten om de 17 mondiale doelstellingen inzake duurzame ontwikkeling te bereiken tegen 2030 (SDGs: Sustainable Development Goals). Volgens hun schatting zal jaarlijks 5 000 miljard dollar nodig zijn om deze doelstellingen te bereiken. We moeten dus meerdere financieringsbronnen vinden. Zowel de overheden als het maatschappelijk middenveld, waaronder de private bedrijven, worden opgeroepen om een belangrijke rol te spelen in de financiering van de SDG’s.

De ontmoeting vindt plaats van 12 tot 14 uur in de conferentiezaal van de FOD Economie, City Atrium C, Vooruitgangstraat 50 , 1210 Brussel – Metrostation Rogier – Brussel-Noord.

Vanaf 12 uur: ontvangst van de deelnemers – Neem je lunch mee, je kan deze ter plaatse opeten

12.30 uur tot 13 uur: Febelfin: Hoe kan de financiële sector zich ten dienste stellen van de duurzame ontwikkeling?

13 uur tot 13.30 uur: Oxfam: Een publiek-private financiering, ja. Maar verantwoord!

13.30 uur tot 14 uur: vragen en antwoorden

Wij vragen u om ten laatste vóór 30 september 2016 in te schrijven voor deze “Middag van de DO”, via het formulier op onze website.

Inschrijving is gratis maar noodzakelijk.