Languages

SDG-roadmap

Project

Share this on

Starting
31 May 2018 23:15
Ending
31 December 2019 23:15
Short description

De SDG roadmap is een tool die bedrijven toelaat via een brainstorm een duurzaam actieplan op te stellen, gebaseerd op de SDG's

Description

Duurzaam en succesvol ondernemen gaan hand in hand en versterken elkaar. Duurzaam ondernemen is vandaag en morgen essentieel in het creëren van welzijn en welvaart.
Voka trekt mee aan de kar met zijn Voka Charter Duurzaam Ondernemen én via een nieuw ontwikkelde tool, de SDG roadmap. Zo zetten we samen duurzaam ondernemen om in praktijk.

De SDG roadmap helpt ondernemingen om in een aantal stappen aan een sterk duurzaam actieplan te werken, dat de onderneming stap per stap naar een hoger niveau tilt.

De SDG Roadmap bestaat uit 2 delen, een train de trainer gedeelte en een praktische handleiding voor de brainstormoefening.

In de train de trainer worden de handvatten aangereikt voor wie met de SDG Roadmap aan de slag gaat binnen het bedrijf. Het heeft als doel de SDG’s te situeren in de evolutie van maatschappelijk verantwoord ondernemen en een duidelijk referentiekader op te bouwen om in het tweede deel aan de slag te gaan met de brainstormoefening.

Elke duurzame ontwikkelingsdoelstelling wordt onder de loep genomen, waarbij voornamelijk wordt gefocust op de praktische inzetbaarheid in een bedrijfscontext.

Alles wat je nodig hebt zit vervat in de train de trainer bundel die je gratis kan downloaden op https://www.voka.be/communities/voka-charter-duurzaam-ondernemen-vcdo-oo...

Deze bundel omvat
• De handleiding: een train de trainer gedeelte en een praktische handleiding voor de brainstormoefening.
• Een beknopte presentatie, te gebruiken tijdens de brainstorm: SDG Roadmap Presentatie & SDG Roadmap Presentatie met notities
• Het overzicht van de SDG’s en de bedrijfsdoelstellingen
• Posters met de vijf verschillende pijlers
• De SDG-cirkel
• Een sjabloon voor het actieplan en fiches voor de afzonderlijke acties

De SDG Roadmap werd ontwikkeld in samenwerking met Unitar Cifal Flanders en met de steun van MVO Vlaanderen.

De SDG Roadmap sluit naadloos aan op het Voka Charter Duurzaam Ondernemen waarin ondernemers uit alle Vlaamse uithoeken hun ambitie voor duurzaam ondernemen concreet maken. Hierin zetten ze jaar na jaar sterke acties neer die bijdragen aan de duurzaamheid van hun bedrijf en die hen wapenen voor de toekomst. Ze zijn een bron van inspiratie voor elkaar en geloven dat duurzaam ondernemen de enige vlucht vooruit is.
Meer info over het Voka Charter Duurzaam Ondernemen vindt u op www.voka.be/vcdo

Name of organizer
Voka Oost-Vlaanderen
Organizer Categories
Bedrijvenvereniging
Contact Name (visible)
Maarten Dheedene
Contact Email (visible)
Location
Gent
Lammerstraat 18 Voka box
Gent 9000
Belgium
Disabled accessible
No

Location Map