Languages

België stelt Nationaal Actieplan Bedrijven & Mensenrechten voor

Share this on

In het kader van ons internationaal engagement voor de universaliteit van de Rechten van de Mens en van de Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling, zal België binnenkort zijn eerste Nationaal Actieplan ter uitvoering van de VN-richtlijnen voor Bedrijven en Mensenrechten voorstellen. De definitieve datum wordt later bekend gemaakt. 

De Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling hebben de eer u uit te nodigen voor de voorstelling van het eerste Nationaal Actieplan "Bedrijven en Mensenrechten". Na een inleidende uiteenzetting van Vice-eersteminister en Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en Marie Christine Marghem, Minister van Energie, Leefmilieu en Duurzame Ontwikkeling, debatteren stakeholders tijdens een panelgesprek over de naleving van de mensenrechten door ondernemingen, de VN-richtlijnen en de rol die de overheid en de andere betrokken partijen spelen bij de uitvoering ervan via Nationale Actieplannen.

PROGRAMMA

  • 15:30-16:00   Onthaal en inschrijving in de Bar Henri Le Boeuf
  • 16:00-16:30   Officiële voorstelling van het Nationaal Actieplan “Bedrijven en Mensenrechten” door de Vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken en de Minister van Energie, Leefmilieu en Duurzame Ontwikkeling
  • 16:30-17:30    Panelgesprek gemodereerd door Margaret Wachenfeld

Panelleden :
Dieter Vander Beke (Directeur Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling),
Jérôme Chaplier (European Coalition for Corporate Justice),
Alice Pedretti (CSR Europe),
Michèle Claus (Verbond Belgische Ondernemingen),
Jean-luc Struyf( Algemeen Belgisch Vakverbond_ABVV)

  • 17.30-18.00   Q&A
  • 18.00-19.00    Receptie Bar Henri Le Boeuf

Het nationaal actieplan kan je alvast hier raadplegen. Hou zeker onze website en sociale media in het oog voor de bekendmaking van de definitieve datum.