Languages

De SDG’s door de ogen van belangrijke bedrijfsleiders: hun getuigenissen aan het VBO, SDG Voice 2018

Deel dit met

Het VBO (Verbond van Belgische Ondernemingen) is verkozen tot "SDG Voice" 2018. Daarom speelt het VBO dit jaar de rol van SDG-ambassadeur voor zijn leden in het Belgische bedrijfsleven. Voor die leden heeft het een website gecreëerd die gewijd is aan de SDG's en hun implementatie in de praktijk. Het doel? CEO's ondersteunen en overtuigen om "duurzame winsten te genereren" dankzij de SDG's.

Sinds de officiële lancering van deze website in maart 2018 heeft het VBO de getuigenissen van verschillende CEO’s verzameld om hun huidige visie op duurzame ontwikkeling en de SDG's te leren kennen. Hoe beheren zij vandaag hun bedrijf rekening houdend met deze actuele maatschappelijke parameters en uitdagingen? Ze geven ons een inkijk via video-interviews, onder meer met de CEO's van Sodexo, Graphius en EDF Luminus.

Enkele fragmenten

Duurzame ontwikkeling integreer je niet in je business, het is de business zelf. (Michel Croisé, Sodexo)

We zijn als bedrijf al heel lang met duurzaamheid bezig, om twee redenen. Eén, vanuit een persoonlijke overweging en anderzijds ook vanuit de perceptie die wij als sector hebben in de markt als zijnde “een bedrijf dat de oorzaak is van het kappen van veel bomen"… Dat is wel niet zo, maar die perceptie leeft. (Denis Geers, Graphius)

EDF Luminus wil zijn klanten helpen hun energieverbruik te verlagen met behulp van innovatieve oplossingen voor energiezuinigheid. We helpen hen daarom hun CO2-uitstoot te verminderen, wat belangrijk en dringend nodig is in de strijd tegen de klimaatopwarming. (Grégoire Dallemagne, EDF Luminus)

De performantie beoordelen aan de hand van het vermogen om mondiale uitdagingen aan te pakken. (Olivier Legran, IBA)

Meer informatie over hun visie en acties ten gunste van de SDG's vindt u op de website van het VBO: Inzet van bedrijven.