Languages

De Smurfen en de VN slaan de handen in elkaar voor een meer vreedzame, gelijke en gelukkige wereld

Deel dit met

De populaire Smurfen moedigen kinderen, jongeren en volwassenen aan om van de wereld een meer vreedzame, gelijke, gelukkige en gezonde plek te maken dankzij een campagne die vandaag voorgesteld wordt door de Verenigde Naties, UNICEF en de United Nations Foundation.

De “Kleine Smurfen Grote Doelen”-campagne moet iedereen aanmoedigen om meer te leren over en steun te geven aan de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen waarover alle 193 landen van de Verenigde Naties in 2015 een akkoord hebben gesloten.

De campagne heeft een duidelijke boodschap: hoe klein we ons ook voelen, samen kunnen we deze Doelen bereiken.

Op deze manier richten de kleine Smurfen zich in het bijzonder tot kinderen en jongeren. De campagne benadrukt hun rol als meest gepassioneerde voorvechters van de uitdagingen voor de toekomst. “Deze campagne zal kinderen en jongeren het platform bieden dat ze nodig hebben om hun stem te laten horen”, zegt Paloma Escudero, hoofd Communicatie van UNICEF.

“De entertainmentindustrie ontroert mensen van alle leeftijden en de VN wil onze vrienden bij Sony Pictures Animation en de Smurfen bedanken voor deze creatieve manier om mensen te mobiliseren rond de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen”, zegt Maher Nasser, hoofd van de Outreach Division in het United Nations Department of Public Information. “We hopen dat deze campagne miljoenen jonge mensen en hun families zal motiveren om hun steentje bij te dragen aan het bestrijden van armoede, het verkleinen van de ongelijkheid en het beschermen van onze planeet – drie cruciale factoren in het streven naar welzijn en geluk voor iedereen”.

“Team Smurf” zal zich inzetten voor de 17 Doelstellingen tot de Internationale Dag van het Geluk op 20 maart 2017. Op deze dag bereikt de campagne haar hoogtepunt tijdens een speciale viering op het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York. Dit jaar zal de Internationale Dag van het Geluk de nadruk leggen op de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen als bouwstenen van geluk. Stemacteurs van de animatiefilm De Smurfen en het Verloren Dorp, die binnenkort zal uitkomen in de bioscoop, zullen bij deze viering aanwezig zijn om kinderen en jongeren die zich hebben ingezet voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen in de bloemetjes te zetten.

(bron: http://www.unric.org/nl/nieuwsoverzicht/27189-de-smurfen-en-de-vn-slaan-...)