Languages

VIA Don Bosco, SDG Voice 2019, lanceert zijn spel over duurzame ontwikkeling: You(th) 4 Goals

Deel dit met

Op woensdag 25 september, wereld-SDG-dag, heeft VIA Don Bosco "You(th) 4 Goals" gelanceerd, een interactief spel voor leerlingen van de 2de en 3de graad van het algemeen, technisch en beroepsonderwijs waarmee ze in de klas kunnen werken aan de duurzame-ontwikkelingsdoelstellingen.

VIA Don Bosco, SDG Voice 2019

Als SDG Voice 2019 heeft VIA Don Bosco als missie om de 17 duurzame-ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) in België te promoten. De SDG’s werden in 2015 aangenomen door de Algemene Vergadering van de VN en hebben tot doel de wereld armoedevrij te maken en de planeet weer op een duurzaam spoor te krijgen. Om de burgers te informeren en aan te moedigen om actie te ondernemen, nemen de SDG Voices verschillende initiatieven: evenementen, workshops, reizen, congressen, informatiebrochures etc. VIA Don Bosco is in de eerste plaats een Belgische ngo die het onderwijs en de socio-professionele integratie ondersteunt. Daarom besloten ze een interactief spel te lanceren in het kader van hun missie: het ondersteunen van het onderwijs.

You(th) 4 Goals

Zo ontstond You(th) 4 Goals. Dit is een interactieve website die tot doel heeft de leerlingen van de 2de en 3de graad van het secundair onderwijs te laten kennismaken met de SDG's. Het spel is echter ook interessant voor iedereen die werkzaam is op het gebied van duurzame ontwikkeling en SDG’s.

Op de interactieve site worden quizzen aangeboden en uitdagingen gesteld. Er zijn verschillende niveaus en onderdelen, waardoor je het spel volledig op maat van jezelf kan maken. Na de informatieve SDG-quiz moedigt het spel je aan om actie te ondernemen door je uit te nodigen om verschillende uitdagingen te kiezen. Eén ding is zeker: dit spel zal van alle toekomstige spelers actieve, verantwoordelijke, kritische en solidaire wereldburgers maken.