Languages

FIDO organiseert conferentie over 20 jaar Duurzame Ontwikkeling in België

Deel dit met

Op 19 oktober nodigt het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling (FIDO) jullie uit voor een terug-en vooruitblik op 20 jaar Duurzame Ontwikkeling in België.

2017 is een belangrijk jaar voor duurzame ontwikkeling in België. De Federale wet rond Duurzame Ontwikkeling bestaat 20 jaar. 10 jaar geleden hebben we Duurzame Ontwikkeling als gemeenschappelijk streven opgenomen in de grondwet. Wat hebben wij de voorbije 20 jaar gedaan? Wat gaan we nog doen? Tijdens de conferentie Back to the future: Sustainable Development policy in Belgium worden de resultaten van de GAP-analysis bekend gemaakt. Deze analyse onderzoekt waar het huidige federaal beleid moet bijgestuurd worden om de SDGs tegen 2030 te kunnen behalen. Ook zijn enkele grote namen binnen de duurzame ontwikkeling van de partij om hun visie toelichten. Afsluiten doen we feestelijk met een walking dinner en muziek.

PROGRAMMA

16u00- 18u30 CONFERENTIE

  • 16u00  Opening door Dieter Vander Beke (Directeur Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling)
  • 16u10  GAP-analysis: voorstelling van de resultaten (ICEDD-IDO)
  • 16u50  "Wat doen we met deze resultaten?" door Minister Marie-Christine Marghem (Minister voor  Energie, Leefmilieu en Duurzame Ontwikkeling)
  • 17u05   Gesprekstafel met sleutelpersonen binnen het Federaal beleid Duurzame Ontwikkeling
  • 17u40   Prof. Wayne Visser (Leerstoel Sustainable Transformation aan Antwerp Management School)

De conferentie wordt gemodereerd door Gie Goris, hoofdredacteur MO* Magazine.

18u30-22u45  WALKING DINNER + DANCE & DRINKS

Geniet van heerlijk biologische en vegetarische gerechten en dans op de exotische tonen van Les Fanfoireux en de dansbare, absurde remixes van pop, rock en hiphop van het dj-duo The Whatevers

DOCUMENTEN