Languages

FRDO organiseert seminaries over de financiering van de nul-koolstofmaatschappij

Deel dit met

De globale emissies sterk laten afnemen, dat is één van de belangrijkste doelstellingen van het Akkoord van Parijs. Daarom organiseert de Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling twee seminaries over de financiering van de nul-koolstofmaatschappij. Deze seminaries verdiepen zich in de rol van de financiële sector bij de transitie naar de nul-koolstofmaatschappij.

Het seminarie van 18 januari legt het accent op de banken. Het bankkrediet is de belangrijkste hefboom van de Europese economie. Daarnaast zijn banken actief op de aandelen- en obligatiemarkt, met name via impactinvesteringen  en groene obligaties. Zowel de banksector als de NGO’s die actief zijn op het gebied van duurzame financiering, identificeren een reeks wettelijke of structurele hindernissen die moeten worden overwonnen om financiën in dienst te stellen van de transitie naar nul-koolstof.

Het seminarie van 1 februari onderzoekt deze vragen verder, maar met een focus op institutionele beleggers en de investering van huishoudelijke spaartegoeden.

Voor het seminarie van 18 januari kunt u zich hier inschrijven.

Voor het seminarie van 1 februari kunt u zich hier inschrijven.

Indien u inhoudelijke vragen heeft, kan u terecht bij Nathalie Boucquey (Nathalie.Boucquey@frdo-cfdd.be – 02/743 31 51). Voor logistieke vragen kan u terecht bij Korneel Ampe (Korneel.Ampe@frdo-cfdd.be  – 02/743 31 50).