Languages

Gent en Luik worden één grote school voor SDG-uitdaging 4

Deel dit met

De Stad Gent is één van de acht Belgische organisatie uitgekozen om de Sustainable Development Goals bekend te maken bij het brede publiek. Tussen februari en september 2017 daagt Gent 5 steden uit met een SDG-geinspireerde opdracht. De derde uitdaging staat in het teken van kwaliteitsvol onderwijs en levenslang leren voor iedereen en Luik wordt de duchtige tegenstander. Beiden steden zullen een heuse lesmarathon organiseren op verschillende locaties in hun stad. 

Gent versus Luik

Als studentenstad draagt Gent de vierde SDG-doelstelling "kwaliteitsonderwijs" natuurlijk hoog in het vaandel. Zo werd onlangs Onderwijscentrum Gent opgestart, dat Gentse schoolteams, ouders, begeleiders en hun partners ondersteunt, activeert, inspireert en verbindt. Geinspireerd door de citaat "it takes a whole village to raise a child", besloot de stad om zich voor een dag volledig om te toveren tot één grote school.

Op zoek naar een waardige tegenstander voor deze wijze uitdaging liet Gent zijn oog vallen op Luik. Net als de Universiteit Gent viert de Université de Liège in 2017 haar 200ste verjaardag. Beide steden hebben een jonge populatie, met maar liefst 20% kinderen en jongeren onder de 20 jaar. Onderwijs maakt er deel uit van het dagelijks leven en de steden willen dit met deze uitdaging extra in de verf zetten.

In Gent vindt de lesmarathon dus plaats op dinsdag 16 mei 2017; ook Luik zal in het najaar op een vergelijkbare manier een lesmarathon organiseren. De stad met het hoogste aantal locaties is de winnaar en mag zich de meest wijze stad noemen! 

Voor meer informatie over de lesmarathon in Gent kan je terecht op hun website