Languages

Koningin Mathilde ontvangt SDG Voices

Deel dit met

Op 14 februari ontving Hare Majesteit de Koningin de SDG Voices voor een rondetafelgesprek. Ze wisselden er van gedachten over het belang van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs) en bekeken hoe ze deze samen verder kunnen promoten in België.

Eind september 2016 benoemden het FIDO en The Shift 8 SDG Voices om de SDGs in België uit te dragen. Sindsdien maken 11.11.11, Bond Beter Leefmilieu, CNCD-11.11.11, Colruyt Group, DUO for a JOB, GoodPlanet, Mouvement Action Paysanne (MAP) en Stad Gent deze duurzame ontwikkelingsagenda bekend bij het grote publiek.

Kort na hun benoeming maakte 11.11.11 een stand van zaken op van de SDGs in België. Uit een bevraging van CNCD-11.11.11 bleek dat slechts 10 procent van de bevolking ervan gehoord heeft en dat het merendeel deze ambitieuze ontwikkelingsagenda weinig realistisch vindt. Reden te meer dus om via concrete actie aan te tonen dat de doelen haalbaar zijn tegen 2030!

Zo schetst GoodPlanet Belgium de kansen van een echt duurzame samenleving via de tentoonstelling Human Migration. Bond Beter Leefmilieu brengt inspirerende initiatieven rond circulair ondernemen en duurzaam omgaan met voedsel in de stad in beeld. En ook Colruyt en Stad Gent nemen heel wat initiatieven rond voedselrecuperatie, waardoor die laatste onlangs nog bekroond werd met de eerste Food Waste Award. Vanaf maart zal Stad Gent ook op een ludieke manier de SDGs in de kijker plaatsen via de SDG Uitdagingen.

De Voices deelden deze en andere geplande acties met Koningin Mathilde tijdens hun werkoverleg op het paleis. Als wereldwijde pleitbezorgster voor de SDGs, onderstreepte de Koningin zelf ook het belang van een open dialoog tussen de verschillende actoren en nodigde ze iedereen van harte uit om de krachten te bundelen.

(bron: https://theshift.be/nl/inspiration/koningin-mathilde-ontvangt-sdg-voices)