Languages

LIFE-programma: financiering van projecten rond milieu en klimaat.

Deel dit met

Het Europese financieringsprogramma "LIFE" voorziet 3,4 miljard euro aan investeringen voor milieu, natuur en klimaatacties voor de lidstaten voor de periode 2014 – 2020. De deadline voor projectoproepen gelanceerd voor dit programma worden door de COVID-19-pandemie één maand uitgesteld.

Projectoproep

De subsidies van het LIFE-programma worden toegekend via jaarlijkse projectoproepen, die in het voorjaar worden gepubliceerd. Je kan de kalender van de projectoproepen hier raadplegen.

Omwille van de Covid-19-pandemie heeft de Europese Commissie echter beslist om bepaalde regels voor de indiening van dossiers voor de projectoproep in het kader van het LIFE-programma aan te passen:

  • Alle termijnen voor het indienen van dossiers worden met een maand verlengd.
  • De kandidaten kunnen zich inschrijven voor een individueel gesprek over hun project met een adviseur.
  • Privé-instellingen zijn niet langer verplicht om aanbestedingen in te dienen voor opdrachten van meer dan 135 000 EUR.
  • Alle projecten zullen worden toegestaan om lokale initiatieven die kunnen bijdragen aan de doelstelling van het project, financieel te ondersteunen.
  • In de richtlijnen werd een speciaal hoofdstuk over start-ups opgenomen.

Meer gedetailleerde informatie vind je hier

SAVE THE DATE : 30 april 2020

De Europese Commissie organiseert op 30 april 2020 een online informatie- en networkingdag. Dit evenement staat open voor alle potentiële kandidaten om hun projecten rond groene technologieën, bescherming van de natuur of klimaatacties voor te stellen.

Je kan je hier inschrijven.