Languages

Neem deel aan de enquête 'Drempels en drijfveren voor duurzaamheid in bedrijven'

Deel dit met

Vandaag de dag is het niet langer de vraag of bedrijven zich moeten inzetten voor meer duurzaamheid; het wordt voor iedereen duidelijk. Aan de andere kant zijn er nog steeds veel vragen over hoe deze verschuiving naar duurzame ontwikkeling moet worden aangepakt.

Beter begrijpen voor beter advies

Om bedrijven te helpen veranderingen in gang te zetten, moeten eerst de obstakels en drijfveren worden geïdentificeerd en begrepen. Ondernemers zelf zijn natuurlijk het best geplaatst om deze essentiële informatie te verstrekken. Velen van hen zijn overtuigd van de noodzaak om actie te ondernemen en hebben al geprobeerd om veranderingen in gang te zetten, maar zijn daarbij op tal van moeilijkheden gestuit.

Vorig jaar lanceerde The Ecological Entrepreneur, een bedrijf dat advies geeft aan ondernemers die willen evolueren naar duurzame oplossingen, een grote enquête over dit onderwerp waarbij meer dan 500 Belgische ondernemers betrokken waren. De resultaten van deze enquête identificeerden een aantal factoren die fungeren als barrières of stimulansen (zie de studie, beschikbaar in het Engels en Nederlands).   

Nu duurzame ontwikkeling meer dan ooit op de agenda staat, werd zopas een nieuwe enquête gelanceerd om deze resultaten te verfijnen en zo de toekomstige aanbevelingen aan bedrijven te verbeteren.

Doe mee, uw mening telt 

De enquête staat open voor iedereen die in België, Nederland en Luxemburg in een bedrijf werkt, en is beschikbaar in het Engels, Frans en Nederlands. Of u nu manager, werknemer of arbeider bent, in welke sector u ook werkt, hoe groot uw bedrijf ook is, uw mening is welkom!

Klik hier om deel te nemen.

De resultaten van de enquête zullen door The Ecological Entrepreneur worden gepresenteerd tijdens een workshop die wordt georganiseerd als onderdeel van het SDG Forum op 19 oktober 2023.


Meer informatie

Onderzoek  'Drempels en drijfveren voor duurzaamheid'

The Ecological Entrepreneur