Languages

Projectoproep: Brussel rekt 200.000 euro uit voor Noord-Zuidprojecten rond de SDGs

Deel dit met

Brussel wil projecten steunen die werken rond de realiteiten en uitdagingen van ontwikkelingssamenwerking en de link leggen naar de SDGs. De projectoproep loopt t.e.m. 16 maart 2018.

Op 1 februari lanceert Brussels International, de internationale afdeling van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, een projectoproep in het kader van wereldburgerschap en solidariteit. Met deze projectoproep wil Brussel:

  • Brusselse jongeren bewust maken van de Noord-Zuidbelangen, uitdagingen en verbondenheid met oog op betere levensomstandigheden –vooral in ontwikkelingslanden, maar ook de hele wereld.
  • Al gerealiseerde of nog lopende Brusselse projecten rond ontwikkelingssamenwerking in de schijnwerper plaatsen om de diversiteit en solidariteit van Brussel te tonen aan de wereld.

De projecten moeten voldoen aan de volgende selectiecriteria:

  • Het project moet zijn publiek sensibiliseren voor Noord-Zuiduitdagingen en realiteiten, die samenhangen met een of meerdere duurzame ontwikkelingsdoelstellingen of SDGs
  • Het project richt zich hoofdzakelijk tot Brusselse jongeren (tussen 12 en 25 jaar), al kan ook een breder publiek worden aangesproken.
  • Indien mogelijk besteedt het project bijzondere aandacht aan de vaak kwetsbare situatie van kinderen en vooral meisjes in ontwikkelingslanden.

De projectoproep staat open voor organisaties van het maatschappelijk middenveld (bijv. migratieorganisaties, vzw’s, stichtingen, culturele centra,…) die over een Belgische juridische rechtspersoonlijkheid beschikken.

Brussels International voorziet een budget van 200.000 euro voor deze projectoproep. Geselecteerde projecten kunnen minimaal 5.000 euro tot maximaal 25.000 ontvangen. De totale werkelijke kosten kunnen tot 100% gefinancierd worden.

De oproep loopt tot en met 16 maart 2018. Meer informatie over deze projectoproep vindt u op de website van Brussels International.