Languages

SDG uitdatging 2: Gent vs Genk: welke stad telt de meeste feministen?

Share this on

Diversiteit en gelijke kansen dragen bij tot een betere, duurzame wereld. De vijfde uitdaging staat daarom in het teken van gendergelijkheid en empowerment van alle vrouwen en meisjes. We dagen de stad Genk uit om deze doelstelling samen met ons in de verf te zetten.

Gent vs. Genk

Als het over gelijke kansen en diversiteit gaat, zijn we in België op de goede weg. Zo beschikt Gent over een genderbeleid en een lokaal holebi- en transgenderbeleid. Ook Genk zet in op een lokaal gelijke kansenbeleid met aandacht voor gender, holebi’s en transgenders. Toch kan het ook hier bij ons nog altijd beter. Met de campagne “Iedereen feminist” roepen Genk en Gent alle burgers op om gendergelijkheid en empowerment voor vrouwen en meisjes te steunen. Iedereen kan feminist zijn. Jong of oud, man of vrouw, klein of groot. 

Doe mee! 

Wil jij je van je meest feministische kant laten zien? Vijftien dagen lang vind je zowel in Genk als in Gent een fotobooth op vaste locaties en momenten. Iedereen kan in het hokje plaatsnemen en een foto laten maken met de button “Iedereen feminist”.

Geraak je niet in de fotobooth?
Neem zelf een foto en deel die met #SDGGentGenk op sociale media. De stad die de meeste foto’s maakt, heeft gewonnen en mag zich de meest feministische stad noemen! 

Neem ook zelf je foto en deel met #SDGGentGenk #IedereenFeminist op ons Facebook event, of bekijk de foto's van de fotobooth op onze Flickr pagina.

Je vindt de fotobooth in Gent:

  • Woensdag 8 maart 2017, 15u, onder Stadshal – met ook interactieve standup van “Doorbreek het glazen plafond” met Veerle Malschaert
  • Woensdag 8 maart 2017, 20u30, Pacificatiezaal Stadhuis (Botermarkt 1, 9000 Gent) na afloop van “Gespreksavond The Privilege Walk”
  • Zondag 12 maart 2017, 14u, Ghelamco arena, voorafgaand aan match KAA Gent – KV Mechelen
  • Donderdag 16 maart, van 9 tot 12u, inkomsthal AC Zuid, Woodrow Wilsonplein 1

Je vindt de fotobooth in Genk:

  • Dinsdag 7 maart, 19-21u30, Stadsschouwburg Genk, activiteit Internationale Vrouwendag
  • Woensdag 8 maart, 14-17u: Grote Markt, Women’s Strike
  • Zaterdag 11 maart, 18-20u30: stedelijk zwembad Genk, ladies@thepool
  • Donderdag 16 maart, 8-12u: donderdagmarkt in het centrum van Genk
  • Zaterdag 18 maart, 8-13u: Vennestraatmarkt in Winterslag