Languages

Verenigde Naties belonen de stad Gent als SDG Voice 2017

Deel dit met

De campagne “SDG Voices” van de stad Gent werd geselecteerd door een onafhankelijke jury en erkend door de SDG Action Campaign van de Verenigde Naties voor zijn “uitzonderlijke en innovatieve bijdrage aan de duurzame-ontwikkelingsdoelstellingen”.

De prijs werd gisterenavond, woensdag 21 maart 2018, uitgereikt in het kader van het Global Festival of Action for Sustainable Development (21-23 maart 2018) in Bonn, Duitsland.

Het “SDG Voice”-project van de stad Gent

Gent daagde vijf andere Belgische steden uit om de sensibilisering voor de SDG’s te promoten en zo de Belgische burgers aan te moedigen en te mobiliseren voor de uitvoering van de SDG’s in hun dagelijks leven via de ontwikkeling van een reeks van vijf concrete en competitieve uitdagingen:

Bovendien werden er vele grootschalige acties ondernomen tijdens deze campagne. Denk bijvoorbeeld aan het stadsbestuur dat de SDG’s in de voorbereiding van de stadsplanning op lange termijn geïntegreerd heeft, de Universiteit en Academie Gent die de SDG’s in hun nieuwe beleidsstrategie opgenomen hebben etc.

De campagne heeft verschillende actoren samengebracht zoals de Gentse instellingen, The Shift, verschillende ngo’s, vzw’s etc. en de weg geëffend voor nieuwe partnerschappen met organisaties zoals de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten, de Universiteit en Academie Gent, CSR Europe etc.

De ceremonie

Dit evenement werd georganiseerd door de SDG Action Campaign van de Verenigde Naties met de steun van de FOD Ontwikkelingssamenwerking en het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken.

De laureaten van de SDG Action Awards, en dus de stad Gent, werden uit meer dan 740 ingediende initiatieven gekozen. Nogmaals onze felicitaties.

Ter herinnering: de RTBF heeft begin deze maand een heel segment van het programma “Alors, on change!” aan de transitie van de stad Gent naar een duurzamere stad gewijd.