Languages

VOLG EEN SDGS-LES TIJDENS DE LESMARATHON IN GENT

Deel dit met

Op dinsdag 16 mei volgen de leerlingen van het lager en het secundair onderwijs les op allerlei verrassende locaties in De Stad Gent. Ook het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling (FIDO) is erbij!

Lesmarathon

Gent en Luik organiseren, geïnspireerd door de 4de SDG “kwaliteitsvol onderwijs”, een heuse lesmarathon in hun steden. Deze uitdaging is op poten gezet door De Stad Gent die als SDG-ambasseur andere steden uitdaagt met een ludieke actie om de SDGs bekend te maken bij het grote publiek. De stad die het meeste locaties kan voorzien, wint de uitdaging.

Gent is eerst aan de beurt. Op 16 mei breken klassen buiten de schoolmuren voor inspirerende lessen over de locatie zelf of de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. Het FIDO is alvast van de partij. In de voormiddag geven wij les over de SDGs aan 10 tot 12 jarigen.

Hoe schrijf je in?

Ben jij een leerkracht of leerling uit het vijfde of zesde leerjaar. Wil jij met je klas een leuke voormiddag doorbrengen in het historisch gebouw van de Jeugddienst Gent (Kammerstraat 10) en iets bijleren over de SDGs? Neem dan contact op met:

 Anneleen Malesevic, communicatieverantwoordelijke FIDO

Nieuwsgierig naar de andere locaties en lessen die De Stad Gent aanbiedt? Bekijk dan het overzicht van alle locaties en contacteer Gentinfo op 09 210 10 10 als u een keuze heeft gemaakt voor uw klas.

Wedstrijd

Wie intekent op de lesmarathon van 16 mei, kan een citytrip naar Luik winnen voor de hele klas! Deelnemen aan de wedstrijd kan als volgt:

  • Werk met de klas na 16 mei nog verder op het thema van de duurzame doelstellingen of de gevolgde les, en ‘boetseer’ daarrond een originele foto, impressie of visualisatie.
  • Post een foto daarvan op Instagram met de hashtag #SDGGentLiege vóór 1 juni 2017.
  • Na 1 juni 2017 wordt de meest originele inzending gekozen.
  • De winnende klas krijgt een georganiseerde daguitstap naar Luik cadeau, inclusief vervoer, gegidste rondleiding en maaltijd.