Languages

Wereldbank lanceert financieel instrument ter financiering van de SDGs

Deel dit met

De Wereldbank schrijft in een persbericht dat het obligaties heeft uitgegeven die rendementen direct linken aan de prestaties van bedrijven die prioriteit geven aan de mondiale uitdagingen beschreven in de SDGs.

De zogenaamde ‘green bonds’ hebben in totaal al € 163 miljoen opgebracht. Het waren institutionele investeerders uit Frankrijk en Italië die deze hebben aangeschaft. De opbrengsten zullen gebruikt worden ter ondersteuning van de financiering van projecten die de SDGs bevorderen.

De obligaties werden verzorgd door BNP Paribas, als deel van het ‘SDGs Everyone’ initiatief, dat een innovatieve oplossing en nieuwe financieel model is dat de SDGs ondersteunt.

Het geld gaat naar bedrijven die in de Solactive Sustainable Development Goals World Index staan genoteerd. Deze beursindex bevat vijftig bedrijven die tenminste een vijfde deel van hun activiteiten wijden aan duurzame producten. Verder zijn de bedrijven in deze index erkend als koplopers in hun sectoren op het gebied van sociale en milieuvriendelijke praktijken.

“De internationale gemeenschap zet zich ambitieus in voor het behalen van de Sustainable Development Goals en dit vraagt om een nieuwe manier van kijken naar de financiering van duurzame ontwikkeling”, zegt Arunma Oteh, vicepresident en penningmeester van de Wereldbank.