Languages

SDG Forum 2020

Share this on

 

campagnebeeld SDG-Forum

Van iedereen. Voor iedereen. Door iedereen

Na succesvolle eerdere edities, kon een derde SDG-Forum niet uitblijven. Het SDG-Forum 2020 vindt plaats op donderdag 29 oktober in Tour & Taxis.

Dit jaar maakt het SDG Forum net als G-STIC deel uit van de SDG Week. Meer info hierover volgt snel.

 

De rode draad bij dit alles blijft ‘SDG’s: van iedereen, voor iedereen en door iedereen’.

Van iedereen

Op 25 september 2015 ondertekenden alle 193 VN-lidstaten, in naam van hun bevolking, een nieuwe agenda met horizon 2030. Deze bevat zeventien doelstellingen - de Sustainable Development Goals of SDG's - om onze wereld weer op het pad van duurzame ontwikkeling te brengen.

Voor iedereen

De SDG's willen de belangrijkste, globale uitdagingen op economisch, sociaal én ecologisch vlak aanpakken. Ze benadrukken daarbij zeer sterk het principe dat niemand achterblijft. Als de doelstellingen niet gerealiseerd worden, gaat dat ten koste van de planeet, van onszelf en vooral van de generaties na ons.

Door iedereen

De SDG's zijn vooral een wij-verhaal. Elk individu, elk bedrijf, elke organisatie, elke overheid op welk niveau dan ook, heeft iets bij te dragen en doet dit liefst samen. De SDG's breken met het hokjesdenken en leiden idealiter tot onverwachte partnerships om gemeenschappelijke bekommernissen uit de wereld te helpen.