Languages

SDSN Belgium

Share this on

Sustainable Development Solutions Network Belgium

Het Sustainable Development Solutions Network Belgium is een onafhankelijk samenwerkingsverband tussen Belgische universiteiten, hogescholen, kennis- en onderzoekscentra en bedrijven. Het bundelt wetenschappelijke en technische expertise en biedt praktische oplossingen voor duurzaamheidsvraagstukken in onderwijs, onderzoek, industrie en valorisatie.

Samen met de 34 andere nationale en regionale SDSN-netwerken zijn we wereldwijd een partner voor de ondersteuning en begeleiding van beleidsmakers.

Als SDG Voice begeleidt SDSN Belgium studenten om hun actie- en oplossingsgerichte SDG-projecten te realiseren. Het is de bedoeling dat de studenten hun medestudenten inspireren en hun eigen hogeschool of universiteit helpen met de SDG’s meer te betrekken in het onderwijs, onderzoek, dienstverlening en beleid.  Zo krijgen studenten de kans hun stem te laten horen in de opleidingen van de toekomst.

Kortom, we richten een ‘SDG jeugdplatform’ op met en voor studenten binnen het Belgisch hoger onderwijs. Dit platform brengt de jongeren op regionaal, nationaal en internationaal niveau in contact zodat ze innovatieve ideeën en best practices rond SDG’s kunnen uitwisselen. Centraal in deze uitwisselingen staat de klimaatproblematiek.