Languages

Concrete Sustainability Council

Project

Deel dit met

Starting
01 January 2019 (All day)
Ending
01 January 2030 (All day)
Korte omschrijving

De Concrete Sustainability Council (CSC) staat voor een onafhankelijk certificatiesysteem voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, specifiek voor de betonsector. Deze internationale organisatie wordt gesteund door tal van NGO's en milieubewegingen.
In het kader van BREAAM projecten worden extra credits toegekend voor bedrijven die CSC-gecertificeerd zijn.
Producenten die zich engageren voeren een transparant beleid dat door een onafhankelijke certificatie-instelling geauditeerd wordt.

Omschrijving

De Concrete Sustainability Council (CSC) is een internationale vzw naar Zwitsers recht, opgericht in de schoot van World Business Council for Sustainable Development. CSC wordt in België vertegenwoordigd door Fedbeton vzw, de beroepsvereniging van de producenten van stortklaar beton.
Het CSC-certificaat biedt de afnemer zekerheid over de verantwoorde herkomst van de gebruikte grondstoffen, een optimaal productieproces met respect voor mens en milieu en recycleerbaarheid.
Sinds begin 2019 zijn de eerste betoncentrales gestart met het certificatieproces. Weldra is er dus stortklaar beton op de markt, geproduceerd door bedrijven die hun maatschappelijk engagement door een onafhankelijke instelling hebben laten certificeren.
www.concretesustainabilitycouncil.com

Naam van de organisator
Fedbeton vzw
Categorie organisator
Bedrijvenvereniging
Contactpersoon (openbaar)
Bert De Schrijver
Plaats
Fedbeton
Lombardstraat 42
Brussel 1000
Belgium
Toegankelijk voor gehandicapten
Yes

Location Map