Languages

Hidrodoe

Deel dit met

Wie water zegt, denkt Hidrodoe. Hidrodoe is een interactief waterdoecentrum in Herentals met ongeveer 58.000 bezoekers per jaar.

Hidrodoe sensibiliseert al meer dan 15 jaar jong en oud over water. Het doorgeven en bewust maken van de waarde van water en het promoten van het drinken van kraantjeswater is onze belangrijkste missie. Door interactieve experimenten en boeiende 4D-films daagt Hidrodoe haar bezoekers uit om na te denken over de rol van water in hun leven, hun verleden en hun toekomst. Hidrodoe wil zijn bezoekers op een leerrijke en unieke manier water in al zijn facetten laten ontdekken. Het is een veilige, gastvrije plek waar iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht, origine, … zich goed voelt en al spelend leert over water waarbij alle zintuigen worden geprikkeld. 

Op 22 maart 2003 (Wereldwaterdag) opende Pidpa, het waterbedrijf van de provincie Antwerpen, het waterdoecentrum Hidrodoe. Naast het tonen van de productie van drinkwater, vinden wij het, als waterbedrijf, onze plicht om mensen te sensibiliseren over water, hen te helpen water te besparen en zorgzaam om te gaan met deze natuurlijke en kostbare grondstof. Uiteraard houden we zelf ook rekening met de impact van onze eigen activiteiten op mens en planeet.

Duurzaam ondernemen is een onderdeel van onze visie en onze kernactiviteiten. Pidpa behaalde het 'Voka Charter Duurzaam Ondernemen'. Met de deelname aan dit charter wil Pidpa haar keuze voor duurzaamheid uitdragen naar haar medewerkers, haar klanten en alle stakeholders. Duurzaamheid is immers niet iets wat je even doet, het is blijvend innoveren en verbeteren. Het mag geen hype zijn maar wel een levenswijze. De acties binnen dit Voka charter zijn gelinkt met de 17 SDGs.

In Hidrodoe draait het om duurzame educatie. Hun educatieve programma’s combineren kennisoverdracht met interactief, actie-georiënteerd leren en persoonlijke ontwikkeling. Zo kunnen mensen transformeren in hun denken en zijn over water, milieu en onze planeet in het algemeen.

Als SDG Voice zet Hidrodoe een jaar lang de SDGs in de kijker met een flinke dosis interactie én fun. Een reis rond de wereld van de SDGs, een hindernissenparcours om zuiver water te gaan halen en vele andere SDG-initiatieven kleuren dit jaar de kalender van Hidrodoe. Op deze manier wil Hidrodoe  de 17 SDGs overbrengen naar al hun bezoekers, zowel aan scholen als aan families, hen inspiratie geven om zelf ook de handen uit de mouwen te steken en aantonen dat ook kleine initiatieven helpen om de grote wereldproblemen aan te pakken.