Languages

Level21 vzw

Project

Deel dit met

Starting
01 July 2019 13:00
Ending
01 July 2019 13:00
Korte omschrijving

Level21 is een spelotheek, die educatieve spelletjes maakt en ontleend aan leerkrachten en scholen. Daarnaast bieden we navormingen, workshops en trainingen rond spelenderwijs leren.
Gezinnen kunnen tijdens de openingsuren spelletjes komen spelen in de spelotheek. Er is een breed assortiment van spelletjes waaruit ze kunnen kiezen (ook niet-educatief).

Omschrijving

We starten een project op waarbij we een spelkoffer maken over de SDG's. Het spel heet het 'beschavingsspel' en is al reeds bestaande, mee uitgewerkt door Level21. Het spel is nog onduidelijk en niet tastbaar, daarom maken we het spel compleet. We willen deze spelkoffer uitlenen aan leerkrachten. De spelkoffer is bedoeld als een project voor in de klas, die je over enkele weken heen kan spelen. Het doel van het spel is om een nieuwe 'beschaving' te maken op een andere planeet. De leerlingen voeren opdrachten uit die rond een SDG gaan en verdienen daar een tegel mee om een stad te bouwen (bv. Welke belgische producten heb jij thuis? Lijst deze op = SDG 12). Door de opdrachten uit te voeren worden ze zich bewust van de problematiek in de wereld en de SDG's zelf.

Naam van de organisator
Level21 vzw
Categorie organisator
Vereniging
Contactpersoon (openbaar)
Lies Vermant
Plaats
Spelotheek Level21
Hoogstraat 4
Mechelen 2800
Belgium
Toegankelijk voor gehandicapten
Yes

Location Map