Languages

Maatschappelijk verantwoord ondernemen in de gemeente: website 'Koers Futuur' wijst de weg

Maatschappelijk verantwoord ondernemen in de gemeente: website 'Koers Futuur' wijst de weg

Project

Deel dit met

Starting
31 August 2018 09:30
Ending
31 August 2019 09:30
Korte omschrijving

Maatschappelijk verantwoord ondernemen in de gemeente: website 'Koers Futuur' wijst de weg

Omschrijving

Ook voor lokale besturen is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) een handig waardenkader. Wil je als gemeente met MVO heel concreet aan de slag in je dagelijkse werking? De nieuwe website koersfutuur.be zet je op weg.
De website is opgezet als een handboek voor lokale besturen om zelf met MVO aan de slag te gaan. In 8 stappen doorloop je een inspirerend MVO-traject waarin je methodieken aangereikt krijgt om bijvoorbeeld politiek draagvlak te creëren, prioritaire MVO-doelstellingen en acties vast te leggen, of maatschappelijke impact te meten. Bij elke stap vind je tips en links naar nuttige informatie. MVO is ook niet los te zien van de 17 duurzame-ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties, want zij zijn stuk voor stuk kapstokken voor de invulling van de ‘maatschappelijke verantwoordelijkheid’ van een gemeente. Ervaringen en getuigenissen uit Malle, Zoersel en Schelle stofferen de aangereikte methodieken.
Deze drie gemeenten namen in 2018 als piloot deel aan het project 'MVO opstap'. Onder begeleiding van promotor KINA p.v., een OCMW-vereniging, stelden zij een MVO-actieplan op. Het pilootproject werd gerealiseerd met de steun van WSE Vlaanderen in het kader van de projectoproep 'maatschappelijk verantwoord ondernemen'. De website is de weerslag van de aanpak en de resultaten van dit pilootproject.
Laat je dus inspireren en surf snel naar: koersfutuur.be !
Heb je interesse of wil je meer informatie? Maak dan gebruik van het contactformulier op de website of neem contact op met de medewerkers van KINA p.v.: Tijl Aerts (tijl.aerts@kina.ce) of Alain Schoovaerts (alain.schoovaerts@kina.be).

Naam van de organisator
kina pv
Categorie organisator
Overheidsdienst
Contactpersoon (openbaar)
inse.hendrickx@kina.be
Plaats
Malle
Antwerpsesteenweg 503
Malle 2390
Belgium
Toegankelijk voor gehandicapten
No

Location Map