Languages

Open call : organiseer een workshop op het SDG Forum

Deel dit met

 

Het SDG Forum biedt de kans aan organisaties met SDG-ervaring om hun inzichten te delen op het SDG Forum van 19 oktober 2023. Elke organisatie (overheid, NGO’s, bedrijven, onderwijs-instellingen, vakbonden) met SDG ervaring komt in aanmerking. De deadline voor het indienen van een voorstel is dinsdag 23 mei om 12u ’s middags.

Al zes jaar op rij zet het SDG Forum SDG-projecten en initiatieven in de kijker. Door de complexiteit van de SDG’s en de duurzaamheidssector merken we dat organisaties vaak op hetzelfde moment oplossingen zoeken voor gelijkaardige uitdagingen. Het SDG forum is een ontmoetingsplaats waar we proberen zoveel mogelijk SDG-professionals en SDG-kennis samen te brengen om samenwerkingen te verbeteren.

De workshops van het SDG Forum zijn daarom een onmisbaar onderdeel van onze programmatie. Elk jaar is er ruimte voor een dertigtal SDG workshops in ofwel het Frans, Nederlands en Engels. Zo’n 20 workshops zijn al ingevuld door de verschillende organisatoren van het SDG Forum. Dit jaar heeft het organisatiecomité er voor gekozen om ook 10 workshops open te laten om andere organisaties de kans te geven om een workshop in te vullen.

 

Wie komt in aanmerking?

Er zijn een aantal workshopscriteria die we graag terugzien in jullie workshops. Deze voorwaarden kunnen doorslaggevend zijn, indien er een keuze gemaakt moet worden tussen bepaalde workshops.

Workshopcriteria:

  • Elke organisatie met SDG-kennis kan een workshop op het SDG Forum organiseren
  •  De workshop draagt bij op 1 of meerdere SDG’s
  • Bij voorkeur is de workshop een samenwerking tussen verschillende partners, actoren of stakeholders
  • Bij voorkeur heeft de workshop heeft een innovatieve vorm (d.w.z liever een creatieve insteek in de plaats van een presentatie met Q&A)
  • Een voorkeur gaat uit naar workshops die moeilijk te bereiken groepen betrekken of aantrekken “no one behind principe”)
  • We streven naar een zo evenwichtige mogelijke verdeling van SDG-onderwerpen.
  • Diversiteit onder de sprekers en panelleden is een pluspunt

Het SDG Forum voorziet de locatie en technische infrastructuur. Concreet wordt er een zaal, microfoon, projector en een flipchart voorzien. Een laptop en ander materiaal dient u zelf mee te nemen. 

 

Een workshop indienen

Indien u een workshop wilt organiseren, gelieve het workshopformulier in te vullen en terug te sturen tegen uiterlijk dinsdag 23 mei naar de volgende mailadressen : info@sdgs.beanneleen.malesevic@fido.fed.be ; dieter.vanderbeke@fido.fed.be

De ingediende workshops worden geëvalueerd door de stuurgroep van het SDG Forum bestaande uit 6 organisaties (Het federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling, Universiteit Antwerpen, The Shift, UWE, het steunpunt tot de bestrijding van Armoede & SDSN Belgium). De geselecteerde organisaties worden eind juni gecontacteerd.

Indien u vragen heeft, kunt u contact opnemen met Anneleen Malesevic (anneleen.malesevic@fido.fed.be)


Meer info over het SDG Forum

SDG Forum