Languages

Janssen Pharmaceutica (J&J)

Share this on

Johnson & Johnson (J&J) is 's werelds grootste gezondheidsbedrijf met meer dan 126.000 werknemers, verspreid over meer dan 60 landen. J&J is actief op het gebied van geneesmiddelen, medische hulpmiddelen en consumentenproducten.

In België werken meer dan 5.000 medewerkers, verspreid over acht verschillende J&J vestigingen. Janssen, de geneesmiddelentak van J&J, is in 1953 opgericht door Dr. Paul Janssen. Vandaag de dag is de volledige geneesmiddelencyclus in België aanwezig: van onderzoek en ontwikkeling, tot productie, distributie en commercialisatie. Deze bundeling binnen één land is uniek in de farmaceutische wereld.

De missie van Janssen is het creëren van een wereld zonder ziekte. We transformeren levens door nieuwe en betere manieren te vinden om ziektes te voorkomen, een halt toe te roepen, te behandelen en te genezen. Dat is onze inspiratie. We brengen de knapste koppen samen en innoveren dagelijks binnen de meest veelbelovende wetenschap, gefocust op 6 therapeutische gebieden: cardiovasculaire en metabole aandoeningen, immunologie, Infectieziekten en vaccins, neurowetenschappen, oncologie en pulmonaire hypertensie.

Wij werken samen met de hele wereld, voor de gezondheid van iedereen.

J&J draagt de duurzaamheidsgedachte hoog in het vaandel.  ‘Ons CREDO’, het J&J waardecharter, en de SDG’s zijn hiervoor onze leidraad.  We werken als multinational actief mee aan het realiseren van de VN doelstellingen. Hierbij gebruiken we de taal van de SDG’s om vanuit gelijkwaardigheid samen te werken met alle betrokken partijen. Zo accelereren wij duurzame innovatie. 

We kiezen met J&J bedrijven in België voor:

  • Het implementeren van een duurzame ondernemingsstrategie;
  • Het creëren van bewustzijn rond de SDG’s en het stimuleren van individuele initiatieven;
  • Het bouwen van businesscases die aantonen dat het samenwerken vanuit de SDG’s,  met alle belanghebbenden, tot systemische veranderingen kunnen leiden die hand in hand gaan met business opportuniteiten. Het project rond WISTEM²D (Women in Science Technology Engeneering Mathematics Manifacturing en Design) is hiervan een mooi voorbeeld.

De benoeming tot SDG Voice 2019 sterkt ons in onze overtuiging. We laten het komende jaar zien welke initiatieven wij ontplooien en welke samenwerkingen we hiervoor aangegaan. Praat mee via onze social media kanalen. Volg ons op Twitter, Facebook en LinkedIn.