Languages

Meer geld voor minder koolstof - plus d'argent maintenant pour moins de carbone

Event

Share this on

Starting
01 February 2018 09:00
Ending
01 February 2018 12:30
Korte omschrijving

In het kader van de verbintenissen conform het Akkoord van Parijs die België heeft aangegaan, zet de FRDO zijn werkzaamheden voort met betrekking tot de financiering van de nul-koolstofmaatschappij. Begin 2018 zijn opnieuw twee seminaries gepland om de rol van de financiële sector, meer bepaald deze van de banken, asset managers en verschillende soorten beleggers te verdiepen.

Omschrijving

In het kader van de verbintenissen conform het Akkoord van Parijs die België heeft aangegaan, zet de FRDO zijn werkzaamheden voort met betrekking tot de financiering van de nul-koolstofmaatschappij (voor een samenvatting van de twee seminaries die reeds in oktober plaatsvonden, zie http://www.frdo-cfdd.be/nl/externe/0510-meer-geld-voor-minder-koolstof en http://www.frdo-cfdd.be/nl/externe/2310-meer-geld-voor-minder-koolstof). Begin 2018 zijn opnieuw twee seminaries gepland om de rol van de financiële sector, meer bepaald deze van de banken, asset managers en verschillende soorten beleggers te verdiepen.

Het seminarie van 18 januari legt het accent op de banken. Het bankkrediet is de belangrijkste hefboom van de Europese economie. Daarnaast zijn banken actief op de aandelen- en obligatiemarkt, met name via impactinvesteringen en groene obligaties. Zowel de banksector als de NGO’s die actief zijn op het gebied van duurzame financiering, identificeren een reeks wettelijke of structurele hindernissen die moeten worden overwonnen om financiën in dienst te stellen van de transitie naar nul-koolstof.
Het seminarie van 1 februari onderzoekt deze vragen verder, maar met een focus op institutionele beleggers en de investering van huishoudelijke spaartegoeden.
Het voorlopige programma van de twee seminaries zal binnenkort gepubliceerd worden op onze website en verstuurd worden per mail.

Deelname is gratis, maar inschrijven is noodzakelijk:
Voor het seminarie van 18 januari via de link: http://frdo-cfdd-admin.be/Account/JoinForum/759/ .
Voor het seminarie van 1 februari via de link http: http://frdo-cfdd-admin.be/Account/JoinForum/760/ .

Naam van de organisator
FEDERALE RAAD VOOR DUURZAME ONTWIKKELING
Categorie organisator
Overheidsdienst
Contactpersoon (openbaar)
Nathalie Boucquey
Plaats
Eurostation (Zuidstation, zaal Storck)
Ernest Blerotstraat 1 FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg
Brussel 1070
Belgium
Toegankelijk voor gehandicapten
No

Location Map